به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خانه ملت، سیدجواد حسینیکیا عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با اشاره به افزایش دلار تا بیش از ۵ هزار تومان، اظهار کرد: بیتدبیری دولت بود که نتوانست نرخ دلار را ثابت نگه دارد، شوکی که از افزایش نرخ دلار به بازار وارد آمد، موجب گرانی اجناس شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گرانی دلار سایه خود را بر تولید انداخته است، بنابراین در مجموع در شرایط فعلی افزایش نرخ دلار به ضرر تولید داخلی است، چرا که باعث میشود در سال حمایت از تولید کالای ایران هزینه تمام شده افزایش چشمگیری پیدا کند.
نماینده مردم سنقر در مجلس دهم شورای اسلامی، تأکید کرد: با این حساب با گرانی کالای ایرانی به دنبال افزایش نرخ دلار، جامعه از خرید کالای ایران اجتناب میکند و به سمت کالای خارجی ارزان قیمت میرود.
وی با بیان اینکه جا دارد دولت برای مدیریت بازار ارز چاره اندیشی کند، گفت: برای این کار یا باید دلار را دو نرخی کرد، به نحوی که برای تولیدکننده نرخی پایینتر در نظر گرفته شود یا باید نسبت به کاهش نرخ ارز گام جدی و عملیاتی برداشته شود.
حسینیکیا با تأکید بر شرایط بحرانی و نابسامان اقتصادی در کشور، اظهار کرد: شرایط بازار ارز و دلار باعث میشود از میزان سرمایه گذاری کاسته شود چرا که افراد نمیتوانند آینده بازار را پیش بینی و طبق آن عمل کنند.
این نماینده مجلس در خصوص احتمال کاهش نرخ دلار در آینده، گفت: به این دولت نمیتوان خیلی امید داشت، چرا که برخیها بی میل به افزایش نرخ ارز نیستند، در برخی از اظهار نظرها چنین پالسهایی دریافت میشود، برخیها منافعشان در این است که دولت نگاه نظارتی بر بازار ارز نداشته باشد.
وی تاکید کرد: برخیها گفته اند که دلار ظرفیت افزایش نرخ تا رقم ۷ هزار تومان را دارد، بنابراین ارز زیادی را خریداری کرده اند تا در شرایط خاص به بازار تزریق کنند، این احتمال وجود دارد میخواهند به نظام اقتصادی ایران لطماتی وارد کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: اگر دولت اقدام جدی نکند وهمچنان پالس افزایش قیمت نرخ دلار تا ۷ هزار تومان مخابره شود، احتمال افزایش قیمت وجود دارد البته به دلیل فشار رسانهای دولت به طور مقطعی جلوی افزایش قیمت را میگیرد.