بیانیه ی«شماره ی۲۷۰»امربه معروف ونهی ازمنکر«مردم به مسئولین و مسئولین به مردم»

بسم الله الرحمن الرحیم
امروز۱۳۹۸/۸/۳درخطبه های نماز جمعه تهران؛ گفته شدکه :
مردم از سر #خیرخواهی،زمامداران را نصیحت ومعایب آنان را گوشزد کنند
و #زمامداران نیز خود رامصون از #خطا نیابندوپذیرای نصیحت و انتقاد باشند؛ نصیحت و انتقاد متقابل از ویژگی های برجسته انسان های تربیت یافته در مدرسه دین است.

انسان منتقد باید با قلبی لبریز از محبت در مقام #خیرخواهی باشد نه در مقام مچ‌گیری، اگر دیدید جامعه در این حوزه در معرض آسیب است بدانید انسان‌های آراسته به ایمان به رسالت خود به عنوان ناصح توجه نکردند.
نصیحت زمامداران مدیران و مسئولان مومن و دلسوز برای مردم و نصیحت آحاد جامعه علمی و دانشگاهی اهل نظر و اهل فکر برای زمامداران امر بسیار مهم است و این مسیر راه پیامبر اعظم (صلی الله علیه وآله وسلم) و مسیر سعادت جامعه است.

نصیحت به معنای #خیرخواهی و انتقاد از نشانه های یک جامعه سالم و مدیریت صحیح است.

نصیحت و نقدی که از قلب پُر از محبت می آید دوستی خلق می کند؛ ما نیازمند به این نقد ونصح در جامعه هستیم، نظام اسلامی نمی تواند در قبال آینده ملت ایران بی تفاوت باشد.
خیرخواهی از شاخصه های نظام اسلامی است.

درهمین رابطه توجه دوستان وهمراهان بزرگوار را به نکات کلیدی دربیانیه های بعدی جلب می نماییم که لازم است دردستور #مطالبه_گری از دولت قرار گیرد….

۱- باید صدای دانشگاهیان به ویژه دانشجویان شنیده شود و اجازه دهیم تشکل‌های دانشجویی نقطه نظرات خود را در مورد مسائل کشور در حضور روسای محترم قوا مطرح کنند، این درسی است که از آغاز انقلاب از سکاندار هوشمند انقلاب اسلامی آموخته‌ایم.
۲- همانطور که سیاست ها و تصمیمات اخیر بانک مرکزی در حوزه بازار ارز مورد حمایت قاطبه جامعه علمی و دانشگاهی است، برخی از سیاست ها و تصمیمات اقتصادی دولت مورد نقد جدی جامعه دانشگاهی و علمی است و این نقد به معنای نقد دانشگاه نیست، باید به این نقد توجه داشت و نصیحت برآمده از عقلانیت و علم را به عنوان نقشه راهی برای ارتقاء کارایی مورد توجه قرار داد.

۳- این سخن که عده‌ای بر تعامل سازنده با دنیا و عده ای در تقابل مستمر با جهان تاکید دارند، منصفانه نیست. یک چهره عالم و متعهد و سیاستمدارا نمی شناسیم که معتقد به تقابل مستمر با جهان در مقابل نگاه تعامل سازنده با دنیا باشد. چگونه در نهاد علم و دانشگاه این سخن قابل طرح است؟
۴- بر اساس سند چشم انداز، جمهوری اسلامی باید دارای بالاترین عقبه علمی و دانشگاهی باشد. حدود ۱۴ سال قبل این چشم انداز از سوی رهبر انقلاب ابلاغ شد تا نقشه راه برای ملت و دولت باشد. در حوزه سیاست خارجی و تقویت روابط خارجی هم بر گسترش کاری های دوجانبه منطقه‌ای و بین المللی و ادامه پرهیز از تشنج در روابط با کشورها تاکید شده است.

۵- کدام سیاستمدار در مقابل این تفکر، اعتقاد به تقابل مستمر با جهان دارد و راهبرد ما ادامه پرهیز از تشنج روابط با کشورها است.

۶- تقویت روابط با کشورهای غیر متخاصم از اهداف سند چشم‌انداز است، بهره‌گیری از روابط برای افزایش توان ملی از راهبردهای سند چشم انداز است. مقابله با افزون خواهی و اقدام متجاوزانه در روابط خارجی، تلاش برای رهایی منطقه از حضور بیگانگان، مقابله با تک قطبی شدن جهان، همه آن به عنوان اهداف سند چشم‌انداز محسوب می شود.

۷- با صراحت می توان گفت راهبرد جمهوری اسلامی ایران که مورد حمایت آحاد ملت و جریان‌های سیاسی است تعامل سازنده با جامعه جهانی است.
این استراتژی آمریکا و رژیم صهیونیستی است که از آغاز حرکت انقلابی ملت ایران و شکل گیری نظام اسلامی به جنگ افروزی و تقابل مستمر با جمهوری اسلامی ایران پرداخته اند. این راهبرد آمریکاست، که امروز به راهبرد رئیس‌جمهور آمریکا در برابر جامعه جهانی تبدیل شده است. تقابل مستمر با جهان راهبرد آمریکاست، ملت عزیز ما و جریان های سیاسی از هر گروه و جناح از این فکر مبرا و پاکیزه اند.

۸- امروز عامل بازدارنده آمریکا از تعرض به جغرافیای ایران اسلامی؛قدرت دفاعی پرافتخار، جبهه مقتدر مقاومت اسلامی، وحدت و انسجام ملی ملت ایران است،این از اندیشه سیاسی الهی امام بزرگوار و منطق علمی و عقلانی و وحیانی رهبر معظّم انقلاب الهام گرفته است.

۹- آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه هم؛ فقط یک زبان را می فهمند و آن زبان #قدرت است. کشور هایی که می خواهند از منافع ملی خود در برابر آن زیاد خواهان دفاع کنند بایدبه قدرت سیاسی-علمی-دفاعی واقتصادی آراسته گردنندو با زبان برآمده از اقتدار، حافظ منافع خویش باشند.

۱۰- ملت ایران با زبان منطق و اقتدار بر آمده از ایمان و ایمان متکی بر توانایی های علمی، سیاسی، دفاعی با قدرت‌های جهان گفتگو می کنند.

۱۱- اگر می خواهیم از ظرفیت دانشگاه استفاده کنیم و آنان را برای پاسخ به مسائل کلیدی و سوالات اساسی فراخوان کنیم گمان می کنم این سوالات قابل طرح است :
۱۱-۱-چگونه می توان با کمترین استقراض از نظام بانکی و بانک مرکزی دوران تحریم را به فرصتی برای شکوفایی اقتصاد ملی تبدیل کرد ؟

۱۱-۲-چگونه می توان با یک برنامه میان مدت رشد نقدینگی سرسام آور را که کلیدی ترین مسئله اقتصاد ملی است، مهار کرد؟

۱۱-۳-چگونه می توان از این حجم بزرگ نقدینگی با کمترین هزینه برای خلق صنعت، رشدتولید، اشتغال و رشد اقتصادی بهره گرفت؟
اینها باید سوالات کلیدی #دولت محترم و فراهم آوردن زمینه مناسب برای استماع پاسخ ها و توجه به آن باشد.

 ۱۲ – لایحه #بودجه آیینه چگونه اداره کردن کشور است. با عنایت به تاکید مقام معظم رهبری بر اصلاح ساختاری بودجه با تاکید به #قطع_وابستگی بودجه به نفت و اراده سازمان برنامه و بودجه برای عملیاتی کردن این مهم که گامی ارزشمند و تحسین برانگیز است، شایسته است :
 ۱۲-۱- برای فراهم آوردن زمینه #قطع_وابستگی نفت و بودجه، تمامی درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود.

 ۱۲-۲- باید کسری واقعی بودجه با تحلیل دقیق هزینه‌های واقعی کشور تبیین شود، با تبیین هزینه‌های واقعی کشور درآمدهای واقعی و پایدار غیر نفتی رصد شود، آنگاه کسری بودجه برای اداره کشور روشن می شود.

 ۱۲-۳- برای تامین کسری بودجه، مجلس به دولت اجازه فروش اوراق را بدهد، هر مقدار از اوراق که در بازار به فروش رفت برای تامین کسری بودجه به کار بسته شود. اوراق باقیمانده را ؛صندوق توسعه ملی خریداری نمایندومنابع آن را بدون سود در اختیار دولت قرار دهد.
این اقدام موجب می شود کسری واقعی بودجه تشخیص داده شود

(بودجه کشور تراز نیست، با فروش سرمایه بودجه را تراز می‌کنیم. کسری واقعی بودجه باید شفاف شود)

۱۲-۴- نمایندگان باید با #شفافیت به میزان تعهداتی که به صندوق توسعه ملی دارندوقوف پیداکنند. لذا باید:
اولاً به #مدیریت هزینه‌ها
ثانیاً برای دستیابی به #درآمدهای پایدار قدم بردارند.

 ۱۲-۵- بایددر راستای #درآمدزایی پایدار اقدام کرد .با توجه به ضرورت درآمدزایی پایدار برای هزینه های جاری کشور؛اقدام برای افزایش درآمدهای مالیاتی ضرورتی اجتناب ناپذیر است، البته یادآور می شوم منظور مالیات‌هایی است که باید صاحبان ثروت و درآمد انبوه پرداخت کنند.

 ۱۲-۶- بایدمراقب بود حوزه مهم #تولید و #اشتغال آسیب نبیندو کسبه قربانی نشوند، برای رسیدن به این مهم،اقداماتی ضروری است.

 ۱۲-۶-۱- جلوگیری از #فرارمالیاتی از طریق اجرای ماده ۱۶۹ مکرر سازمان مالیاتی و با همکاری و هماهنگی با قوه قضاییه، نیروی انتظامی، بانک مرکزی و نظام بانکی کشور ضروری است.

 ۱۲-۶-۲- بایدبا دریافت اطلاعات یکپارچه زمینه برای بررسی تراکنش های بانکی، برای دریافت مالیات از صاحبان ثروت هموار می شود.

 ۱۲-۶-۳- اصلاح پایه و نرخ ها و افزایش پوشش مالیاتی و کاهش معافیت‌های مالیاتی مانند حذف معافیت بردرآمدحاصل از صادرات موادخام یا با ارزش افزوده پایین، حذف معافیت بر درآمد حاصل از فعالیت های هنری وفرهنگی که ماهیت تجاری دارند.

 ۱۳- لزوم توجه به یارانه بودجه ای و فرا بودجه ای پنهان در سال ۹۸.
۱۳-۱- حدود یک هزار و سیصد هزارمیلیارد تومان تقریبا معادل بودجه کل کشور #یارانه_پنهان کشور است، یارانه انرژی و غیر انرژی. این عدد بزرگ در اقتصاد همسایگان شرقی و غربی هم وجود ندارد اما در اقتصاد ایران وجود دارد.

۱۳-۲- باید #نظام_مدیریتی و #علمی و #دانشگاهی کشور برای استفاده از این ظرفیت بزرگ و فرصت بی بدیل برای رفع فقر و بی عدالتی، #حمایت منطقی و درست صورت دهد.

۱۳-۳- باید با #اجماع_نخبگان علمی و سیاسی در این راستا اقدام کرد ،بدون اجماع نمی‌شود، مسائل اساسی کشور را حل کرد. با دعوا و نزاع؛ مسائل اصلی کشور بر زمین می ماند و هر جریانی به قدرت برسد فرقی ندارد .

۱۴- رشد #نقدینگی که در دولت نزدیک به ۲ تریلیون میلیارد تومان شده است. در دولت‌های گذشته نیز با همین شتاب رشد کرده است. این عددهای درشت در اقتصاد ورود پیدا کرده اما منتهی به رشد و شکوفایی اقتصاد ملی نشده است. نتوانسته فقر را از جامعه ریشه کن کند؛ باید با اجماع نخبگان علمی و سیاسی اقدام کرد .

۱۴-۱- هنر دولت خَلق این اجماع است و قطعاً این اجماع را اگر نگاه، نگاهِ #نصیحت و #خیرخواهی باشدمی توان خلق کرد.

۱۴-۲- باید با اجماع همه نخبگان علمی و سیاسی – #مدیران و #مسئولان کشور را برای یک تحول بزرگ آماده کرد.
۱۴-۳- دوران روزمرگی، ندانم کاری و فرصت‌سوزی به پایان رسیده است. نیازمند به #اراده، مبتنی بر علم و عزم بر آمده از ایمان و مشارکت عمومی و وحدت ملی برای تحول هستیم.اگر می‌خواهیم در مسیر پاسخ به نیازهای اساسی مردم قدم برداریم، باید این حوزه‌ها را مورد توجه جدی قرار دهیم.

۱۵- مشکلات نظام پرداخت وهزینه ها :
۱۵-۱-پرداخت به #ذی_نفع نهایی از راهکارهای حل مشکل است. پرداخت به ذی‌نفع نهایی به دولت این اجازه را می دهد که هزینه های واقعی کشور را رصد کند. متوجه شود که هزینه های واقعی کشور در چه اندازه است.

۱۵-۲- امروز #دولت ازهزینه‌های واقعی کشور اطلاعات شفاف و دقیق ندارد.

۱۵-۳- در حال حاضر #دولت اعتبارات دستگاه‌ها را به صورت سرجمع به آنها تخصیص داده است و دستگاه‌ها در مورد نحوه پرداخت به #ذی‌نفع نهایی تصمیم گیری می کند، #رئیس_دستگاه تصمیم می گیرد نه #دولت. دولت باید از نحوه دقیق و شفاف هزینه های خود اطلاع داشته باشد.

۱۵-۴- به دلیل نبود #شفافیت در مصارف #دولت، ابزار کارآمد برای نظارت مالیاتی و برای نظارت مالی و عملیاتی در حین اجرای بودجه در اختیار دولت نیست و امکان مدیریت هزینه ها وجود ندارد. این امر موجب انحراف بودجه از اهداف مصوب طبق صلاحدید دستگاه اجرایی و نرسیدن بودجه به #ذی‌نفع نهایی تعریف شده در قانون می گردد.راهکار اجرایی این است که :

۱۵-۴-۱- در اسرع وقت، پرداخت ها صرفاً توسط خزانه داری کل و مستقیماً به #ذی‌نفع نهایی انجام شود.هر قِرانی که از منابع عمومی پرداخت می‌شود باید از خزانه داری کل پرداخت شود. #اعتبارات اختصاصی دستگاه های اجرایی بایدمشمول این فرآیند شده و #خزانه‌داری کل کشور بر مبنای درخواست ایشان از درآمدهای اختصاصی این دستگاه کسر و به حساب #ذینفع نهایی واریز کنند تا بدانیم در کشور چه خبر است.
با این مشکلات #اقتصادی مدیران ارشد کشور اطلاع درست از نحوه هزینه منابع ندارند.

۱۵-۴-۲- مسأله ای که شاید منشاء #تحولی بزرگ شود این است که این فرآیند برای منابع شرکت های دولتی نیز اجرا شود.

#لطفانشردهید
ومن الله التوفیق وعلیه التکلان

مجمع پیگیری سیاست های کلی نظام (۱۳۹۸/۸/۳)

نشانی سایت وکانالهای مجمع پیگیری سیاست های کلی نظام (پیام رسانهای:سروش،ایتا،بله،آیگپ)
به شرح ذیل میباشد:
http://mran.ir  سایت
@mran_ir  بیانیه ها و مواضع مجمع
@beha_togham_alfaraez

جهت کسب اطلاعات بیشتر در باره ی این بیا نیه با شماره تلفن۶۶۶۷۷۳۳۳ _۰۲۱ دفتر مرکزی تماس حاصل فرمایید